sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Hiljaiselon "tekosyitä"

Niin taas on kulunut aikaa edellisestä postauksesta, mutta siihen on hyvät syynsä.

Elämäni on täyttänyt uudet iloiset asiat ja en ole halunnut niitä vielä heitellä ihmisten naamoille...

Vuosi projektini joutuu nyt venähtämään hiukan varmaan vuoden päähän...Se ei ole läskimaha, vaan se on meidän perheen uuden tulokkaan kasvatuslaitos. (Treenivaatteet mahtuu vielä!)

Sairastan PCO:ta ja oli hyvin epävarmaa kuinka kauan tähän projektiin tulisi menemään, mutta kävi tuuri. Luulenpa, että liikunta ja hyvät elämäntavat ovat auttaneet.

Nyt on menossa raskausviikko 16, eli alku on jo ohitse. (ne jotka vauvakieltä ei tajua, niin laskettu aika on 40+0 eli raskaus kestää n. 40 raskausviikkoa.) Laskettuaika on sitten 12.10.. Olen jatkanut liikuntaa ja hyvin syömistä. Se näkyy myös kiloissa, joita ei ole tullut yhtään koko alkuraskauden aikana, vaikka maha on alkanut kasvaa jo reipasta tahtia.En ole oksentanut kuin 3x ja iskiaskaan ei ole päässyt vaivaamaan. Ensimmäinen raskautenihan oli alusta asti todella haastava ja vaikea ja minulta kiellettiin kävely ja nosto jo rv 20 tienoilla kokonaan. Ainoa riesa on kovat väsymys ja kuvotustilat, jotka ohittain johtuu alhaisesta hemoglobiinista ja nyt aloitetaan lisärauta. Olin yli kk kokonaan liikkumatta kovan väsymyksen takia.

Sokerit on olleet taas alusta asti pielessä ja mulla on aloitettu jo insuliinit, eli pistän itteäni iltaisin ja mittailen verensokereita jatkuvasti. Lisäksi tää vaatii paljon syömiseltä, mutta sille on hyvä pohja.

Olen todella onnellinen <3

Lokakuuhun asti täällä siis raskausliikutaan ja sen jälkeen koetetaan jatkaa liikkumista ja elämää pienen ihmisverson antamin ehdoin!

Raskauden aikainen juoksukoulu

Kokeilenpa kohottaa kuntoani palaamalla Porin tarjoamaan juoksukoulumalliin. Kuntosalille on todella vaikea löytää aikaa, kun teen nytten töitä vanhainkodissa ja päiväni täyttyvät työllä ja sen jälkeen levolla.


Tätä vedin vuosi sitten ja sain oikein kunnon juoksuinnostuksen. Silloin se katkesi vatsahaavan puhkeamiseen, mutta katsotaan kuinka kroppa kestää raskausajan juoksemista. 

Tänään oli  ensimmäinen päivä ja eka lenkki. vedin hiukan poikkeuksellisesti.

Kävelyä 5min
3 x 2min
Kävelyä loput
25min
2,3km

Olo oli suht hyvä koko lenkin ajan, mutta väsynyt. Tästä lähden apteekkiin raudan ostoon, että tasaantuisi. Oli liikaa päällä, koska en yhtään tajunnut kuinka kuuma ulkona oli ja aurinko paistoi täysiä.


Ligamentteihin hiukan sattui ja vatsa alkoi reagoimaan närästykselä, mutta muuten ei ole mennyt talven aikana punttisalin juoksumatolla juostut minuutit hukkaan :)

Toivottavasti teitä jaksaa kiinnostaa myös raskausajan höpinät, älkää pelätkö tämä keskittyy kuitenkin eniten edelleen liikuntaan ja mentaalipuoleen, ei tulevaan vauvaan ;)

1 kommentti:

  1. Apua ihanaa, onnea hurjasti <3 Mä oon ollut "eristyksissä" kaikesta kohta pari kuukautta omien huolieni takia niin oon missaillut kaikennäköistä.

    VastaaPoista